Jokainen pyöräilykilpailun osallistuja tarvitsee tietyt perusvarusteet selvitäkseen pitkän kilpailun ajan satulassa siten, että kilpailusuoritus ei kuitenkaan niiden käytöstä häiriinny. Etenkin ensimmäiseen kilpailuunsa valmistautuva pyöräilijä joutuu pohtimaan tarkkaan juomapullon, kilpailuasun ja muiden tärkeiden varusteiden hankintaa.

Kaikki lähtee nesteytyksestä

Nesteytys on avain kuntoon ja suorituskyvyn ylläpitämiseen etenkin pitkäkestoisissa, ulkoilmassa tapahtuvissa suorituksissa. Pyöräpullon tärkein ominaisuus on olla vaivattomasti hampailla avattava ja suljettava, ja tuottaa tasainen vesivirta suuhun vain pienellä puristuksella. Hyvälaatuisen nesteytyspullon on oltava kevyt ja pidettävä vesi kylmänä useita tunteja matkalla kesäpäivinä. Polkupyörän pullon tulee myös olla vuotamaton ja valmistettu materiaalista, joka estää tahroja, bakteereja ja pahaa hajua.

Laadukas pyöräilypaita pitää olon mukavana

Pyöräilypaitavalinta riippuu paitsi henkilökohtaisista mieltymyksistä myös käyttötarkoituksesta. Jotkut pitävät rennommasta mallista kun toiset suosivat tyköistuvaa paitaa. Tärkeimpiä ja ensimmäisenä huomattavia ominaisuuksia ovat hengittävyys, käyttötarkoituksen edellytykset huomioiva malli ja leikkaus, sekä hyvä kulutuskesto. Hyvä paita on mukava päällä, hengittää ja siirtää kosteuden iholta ilmaan tai ulompiin vaatekerroksiin.

Lisätarvikkeilla parannetaan kisakokemusta

Vaikka pyöräilykilpailuihin pääsee hyvin niukalla perusvarustuksella, voi kisakokemusta parantaa helposti erilaisilla lisätarvikkeilla, kuten satulansuojilla, valoilla tai pyörälaukuilla. Nämä tarvikkeet voivat olla myös merkitty omalla logolla, värimaailmalla tai ilmeellä, kuten esimerkiksi Axon Profilin valikoimassa. Eri hintaisia lisätarvikkeita voikin löytää kunkin omaan budjettiin sopivina useasta paikasta. Etsi pyörätarvikkeet verkosta, tuunaa ne omannäköiseksi ja nauti kisakokemuksesta!