Pitäisi harrastaa liikuntaa, mutta se on niin vaivalloista. Onko tämä sinulle tuttu ajatus? Monen mielestä liikuntaharrastuksen aloittaminen vaatii liikaa. Salijäsenyyden solmiminen ja siihen sitoutuminen, liikuntavälineiden hankkiminen ja liikuntaharrastuksen aikatauluttaminen voi tuntua ylitsepääsemättömän vaikealta. Myös liikuntaharrastukseen kuluva raha voi arveluttaa monia, sillä liian kallis harrastus ei innosta. Liikunnan harrastamisen ei kuitenkaan tarvitse olla hankalaa.Kerromme sinulle seuraavaksi liikuntalajeista, joiden harrastamiseen et tarvitse kalliita välineitä ja joita voit harrastaa milloin vain. Haluamme kannustaa sinua kokeilemaan lajeja. Älä vaadi itseltäsi liikaa, vaan kokeile rohkeasti ehdotuksiamme, jotka ovat pyöräily ja kävely. Huomaat pian, että voit lähteä liikkumaan silloin, kun sinulle sopii, eikä liikunta rokota kukkaroasikaan liiemmälti.

Pyöräily on helppoa ja halpaa

Pyöräily voi olla hyötyliikuntaa, jos pyöräilet työmatkat tai kauppareissut. Vapaa-ajan pyöräily on hauskaa ja kehittää kuin huomaamatta kuntoa. Pyöräillessä syke nousee ja aerobinen kunto kehittyy. Olet varmaan kuullut spinning-tunneista, joilla ihmiset menevät kuntosalille polkemaan kuntopyörää? Helpompaa on hypätä ihan oikean pyörän selkään ja lähteä vain sinne, minne nenä näyttää.Pyöräilyä voi harrastaa muuallakin kuin pyöräteillä ja maantien reunassa. Pyöräily maastossa on kokeilemisen arvoista. Metsäpolulla pyöräileminen on rentouttavaa, kun raikas metsäilma hellii keuhkoja ja korviin kantautuu lintujen laulua ja puiden latvojen rauhoittavaa huminaa. Maastopyöräilyn voi toki ottaa myös rankemman kuntoilun kannalta, kun valitsee mäkisen ja kivikkoisen reitin. Rauhallinen lenkki taas takaa myös luonnosta nauttimisen.

Kävely sopii kaikille

Ihminen on luotu liikkumaan, ja kävely on ihmiselle luontainen liikkumisen tapa. Nykymaailmassa istumme enemmän kuin kävelemme ja istumisen aiheuttamat vaivat ovatkin kasvava kansanterveydellinen ongelma. Kävely on yksi helpoimmista liikuntamuodoista ja se sopii jokaiselle. Juoksu rasittaa helposti niveliä ja esimerkiksi polvia liikaa, mutta kävely on laji, jota kuka tahansa voi harrastaa.Iltakävely raikkaassa ilmassa tekee hyvää ja saa ajatuksen kirkastumaan. Vaikka kuntosi olisi huono, on kävely silti sopiva laji. Aluksi voit kävellä vain lyhyitä matkoja ja pidentää kävelylenkkejä hiljalleen. Pian huomaat kuntosi parantuneen. Kävely ystävän kanssa voi olla odotettu sosiaalinen hetki. Valitse sinulle sopiva laji, liikkumiseen et tarvitse muuta kuin oman kehosi.