Jokainen pyöräilykilpailun osallistuja tarvitsee tietyt perusvarusteet selvitäkseen pitkän kilpailun ajan satulassa siten, että kilpailusuoritus ei kuitenkaan niiden käytöstä häiriinny. Etenkin ensimmäiseen kilpailuunsa valmistautuva pyöräilijä joutuu pohtimaan tarkkaan juomapullon, kilpailuasun ja muiden tärkeiden varusteiden hankintaa.

Kaikki lähtee nesteytyksestä

Nesteytys on avain kuntoon ja suorituskyvyn ylläpitämiseen etenkin pitkäkestoisissa, ulkoilmassa tapahtuvissa suorituksissa. Pyöräpullon tärkein ominaisuus on olla vaivattomasti hampailla avattava ja suljettava, ja tuottaa tasainen vesivirta suuhun vain pienellä puristuksella. Hyvälaatuisen nesteytyspullon on oltava kevyt ja pidettävä vesi kylmänä useita tunteja matkalla kesäpäivinä. Polkupyörän pullon tulee myös olla vuotamaton ja valmistettu materiaalista, joka estää tahroja, bakteereja ja pahaa hajua.

Laadukas pyöräilypaita pitää olon mukavana

Pyöräilypaitavalinta riippuu paitsi henkilökohtaisista mieltymyksistä myös käyttötarkoituksesta. Jotkut pitävät rennommasta mallista kun toiset suosivat tyköistuvaa paitaa. Tärkeimpiä ja ensimmäisenä huomattavia ominaisuuksia ovat hengittävyys, käyttötarkoituksen edellytykset huomioiva malli ja leikkaus, sekä hyvä kulutuskesto. Hyvä paita on mukava päällä, hengittää ja siirtää kosteuden iholta ilmaan tai ulompiin vaatekerroksiin.

Lisätarvikkeilla parannetaan kisakokemusta

Vaikka pyöräilykilpailuihin pääsee hyvin niukalla perusvarustuksella, voi kisakokemusta parantaa helposti erilaisilla lisätarvikkeilla, kuten satulansuojilla, valoilla tai pyörälaukuilla. Nämä tarvikkeet voivat olla myös merkitty omalla logolla, värimaailmalla tai ilmeellä, kuten esimerkiksi Axon Profilin valikoimassa. Eri hintaisia lisätarvikkeita voikin löytää kunkin omaan budjettiin sopivina useasta paikasta. Etsi pyörätarvikkeet verkosta, tuunaa ne omannäköiseksi ja nauti kisakokemuksesta!

Pyörä kuntoon

Pyöräkilpailuissa on monia asioita, jotka on tärkeää huomioida ennen osallistumista. Tärkeintä on tietenkin se, että itse pyörä on kunnossa. Tarkistus ja pieni hienosäätö voi olla tarpeen. Pyörän kumit on hyvä tarkistaa, jotta niissä on riittävästi ilmaa matkaa varten. Pumput ovat helppokäyttöisiä ja kulkevat tarpeen tullen myös mukana. Markkinoilla on useita erilaisia pumppuja, joista jokaisen on helppo valita omiin tarkoituksiin sopiva. Hankalampiin maastoihin sopivimpia vaihtoehtoja ovat pumput, joilla pystyy säätämään etu- ja takajousitusta omaan yksilölliseen painoonsa sopivaksi. Tämä on loistava vaihtoehto myös pitkille matkoille, jotta ajomukavuus voidaan taata.

Korjaussetti kulkee matkassa vaivatta

Yleensä pieneen laukkuun pakattu polkupyörän korjaussettikin on helppo napata mukaan, jotta matka voi jatkua sujuvasti vaikka ongelmia jossain vaiheessa ilmenisikin. Setit sisältävät usein erikokoisia kuusiokoloavaimia, rengaspaikkoja, liimaa, rengaspaineiden testereitä, ja muita nopeaan korjaukseen tarvittavia välineitä. Niillä pääsee oikein hyvin alkuun, jotta matka voi jatkua turvallisesti. Kilpailun jälkeen on kuitenkin suositeltavaa huoltaa pyörä perinpohjaisesti ja tarvittaessa ammattilaisen luona, jotta kaikki on varmasti kunnossa seuraavaa kertaa varten.